KIFLICE SA MAKOM: Još ukusnije i mekše od štrudle, a sveže su i sutradan

Napravite ove ukusne kiflice sa makom i poslužite uz šolju mleka za doručak ili večeru.

Shutterstock

Kiflice sa makom su manje poznato pecivo od štrudle, ali bez svake sumnje su istog kvaliteta. Šta god da više volite nećete pogrešiti u izboru, jer je testo mekano i puno maka. U nastavku pogledajte recept za slatko pecivo kom ćete se uvek rado vraćati.

  • Sastojci:
  • 200-300 g brašna
  • 100 g mljevenog maka
  • 60-80 g šećera u prahu
  • 200 g putera
  • 1 žumance

Priprema:

Mleveni mak pomešajte sa brašnom i šećerom u prahu. Izrendajte hladan puter, dodajte žumance i zamesite testo. Formirajte valjak i ostavite u frižideru na sat vremena. Testo zatim razvucite, isecite na trouglove i urolajte u kiflice. Pospite makom i šećerom, složite na pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni 10 ak minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE