STARI JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA TARANU: Rendano testo kuvano u mleku budi najlepše uspomene iz detinjstva

Stari jugoslovenski recepti su poznati kao praktični, a preukusni. Zato isprobajte i taranu kuvanu u mleku.

Printscreen/YT/The Wanderlust Kitchen

Postoje te neke jeftine poslastice koje su naše bake nekada stalno pravile, a o čijem ukusu se i dan danas govori. Recepti iz Jugoslavije koji su još uvek popularni su koh, tarana...Za njih su potrebni osnovni sastojci, kao što su brašno, jaja, šećer i mleko. Ne postoji domaćica iz bivše Juge koja nije znala recept za taranu. Starinsko i domaćinsko testo koje se renda može da se koristi i u slanim jelima. 

  • Sastojci:
  • 3 jajeta 
  • oko 300 g brašna 
  • 1 l mleka
  • 1,5 kesica vanilin šećera
  • 4 kašike šećera

Priprema:

U šerpu sipajte mleko i dodajte šećer i vanilin šećer. Dok se kuva umesite testo od brašna i jaja, pa pokrijte i ostavite da odstoji nekih 20 minuta. Kada mleko proključa izrendajte testo iznad šerpe. Ostavite još nekih 5 minuta da se kuva na umerenoj temperaturi.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE