Mafine su popularizovali Amerikanci, a danas postoji milion recepata za ovo slatko testo. Takođe, možete da ih pravite i slane, izbor je na vama, a ne zna se koji su ukusniji. Ako volite mafine, onda vam savetujemo da isprobate i ovaj recept. Švarcvald mafini neodoljivo podsećaju na čuvenu tortu, a dobro poznata kombinacija sastojaka je svima omiljena. Uživajte!
- Sastojci:
- Za testo:
- 50 g neslanog putera
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 100 g brašna
- 10 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 20 ml jogurta
- 30 g pavlake za kuvanje
- 100 g slatke čokolade
- 10 trešanja ili višanja
- Za preliv:
- 170 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera
- 50 g mlečne čokolade
- Još:
- slatka pavlaka
- 10 trešanja ili višanja
Priprema:
Pomešajte pavlaku za kuvanje i jogurt, pa dodajte puter sobne temeprature, šećer i jaja, pa dobro umutite sa se sastojci sjedine. Zatim dodajte prosejano brašno kakao i prašak za pecivo. Sve lepo sjedinite i dodajte i sekcane trešnje i rendanu čokoladu. Kalup za mafine obložite papirnim kalupima i sipajte testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20 minuta. Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade. Istopite čokoladu na pari, pa sklonite sa šporeta i dodajte slatku pavlaku (50 ml) i promešajte. Preostalu slatku pavlaku umutite sa šećerom, pa dodajte čokoladu. Dobro sjedinite. Sipajte u špric za kolače ili kesu za zamrzivač, pa sipajte na svaki mafin po sredini. Okolo poređajte iseckante trešnje ili višnje, pa ukrasite umućenom slatkom pavlakom.
Izvor: Stvar ukusa