ŠVARCVALD MAFINI: Top kombinacija sastojaka za najbolji ukus (VIDEO)

Umesto čuvene torte probajte i predivne Švarcvald mafine.

Printscreen/YT/HidaMari Cooking

Mafine su popularizovali Amerikanci, a danas postoji milion recepata za ovo slatko testo. Takođe, možete da ih pravite i slane, izbor je na vama, a ne zna se koji su ukusniji. Ako volite mafine, onda vam savetujemo da isprobate i ovaj recept. Švarcvald mafini neodoljivo podsećaju na čuvenu tortu, a dobro poznata kombinacija sastojaka je svima omiljena. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • Za testo: 
  • 50 g neslanog putera
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 100 g brašna 
  • 10 g kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 20 ml jogurta
  • 30 g pavlake za kuvanje 
  • 100 g slatke čokolade
  • 10 trešanja ili višanja 
  • Za preliv: 
  • 170 ml slatke pavlake 
  • 1 kašika šećera 
  • 50 g mlečne čokolade 
  • Još: 
  • slatka pavlaka 
  • 10 trešanja ili višanja 

Priprema: 
Pomešajte pavlaku za kuvanje i jogurt, pa dodajte puter sobne temeprature, šećer i jaja, pa dobro umutite sa se sastojci sjedine. Zatim dodajte prosejano brašno kakao i prašak za pecivo. Sve lepo sjedinite i dodajte i sekcane trešnje i rendanu čokoladu. Kalup za mafine obložite papirnim kalupima i sipajte testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20 minuta. Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade. Istopite čokoladu na pari, pa sklonite sa šporeta i dodajte slatku pavlaku (50 ml) i promešajte. Preostalu slatku pavlaku umutite sa šećerom, pa dodajte čokoladu. Dobro sjedinite. Sipajte u špric za kolače ili kesu za zamrzivač, pa sipajte na svaki mafin po sredini. Okolo poređajte iseckante trešnje ili višnje, pa ukrasite umućenom slatkom pavlakom.

This browser does not support the video element.

Mafini sa bananama i kikiriki puterom  Instagram/Healthy Food Addiction

Izvor: Stvar ukusa