LENJA PITA SA KAJSIJAMA: Mekan kolač sa jogurtom koji vole sve generacije, a priprema prosta

Samo umutite sastojke i poređajte kajsije i napravite najlepši kolač.

Shutterstock

Starinski kolači od testa sa voćemsu uvek popularni, a njihova priprema je zaista jednostavna. Sve što treba da uradite jeste da umutite testo od sastojaka koje svi već imamo kod kuće, a onda da izaberete voće i na kraju ispecite kolač. Naš današnji predlog je da napravite ukusan kolač sa kajsijama i jogurtom koji neodovljivo podseća na lenju pitu. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • 3 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 100 g šećera
  • 300 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 800 g kajsija

Priprema: 
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa sipajte jogurt i ulje. Lepo promešajte i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Tepsiju premažite puterom sobne temeprature, pa pospite brašnom. Sipajte pola smese i poravnajte, pa pecite u rerni na 200°C oko 10 minuta. Kajsije operite i prepolovite, pa izvadite košticu. Poređajte ih po testu, tako što ćete deo gde je rupa okrenuti na dole. Preko sipajte preostalo testo i pecite u zagrejanoj rerni još 30 minuta na 180°C. Kada se kolač ohladi možete da ga pospete šećerom u prahu i isecite ga na kocke. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

kolač sa jabukama bez brašna  instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa