MAFINI PUNJENI DŽEMOM OD JAGODA: Mirisno i mekano pecivo koje se lako pravi (VIDEO)

Mekani i mirisni mafini punjeni džemom su jednostavni za pripremu.

Printscreen/YT/ Ricette dolce facili

Mafine nije teško napraviti, pa tako i početnici u kuhinji mogu da spreme ukusnu poslasticu koji će im uspeti iz prvog pokušaja. Postoje razni recepti za mafine, pa tako možete da pravite slane ili slatke, a naš današnji predlog su ovi mekani i punjeni džemom. 

  • Sastojci:
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 1-2 kašičice ekstrakta vanile 
  • 125 ml jogurta
  • 50 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 200 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • džem od jagoda
  • bademi

Priprema: 
Umutite jaja sa šećerom i vaniln šećerom, pa dodajte so i sipajte jogurt, mleko, ulje i vanilu. Dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobijenu smesu sipajte (ali ne do vrha) u kalup za mafine u koji ste stavili paprine kalupe. Stavite preko malo džema i pospite seckanim bademima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Recept mafine sa čokoladom  instagram/fitwafflekitchen

Izvor: Stvar ukusa