Ako za nešto postoji bezbroj recepata onda su to mafini. Bilo da pravite slatke ili slane, uvek su dobar izbor, jer je ukus fantastičan. Naš današnji predlog je da napravite slatke mafine sa makom koji se prelivaju belom glazurom. Odlični su ako imate neku proslavu, ali i ako samo želite nešto slatko. Dodavanje limuna ih čini osvežavajućim, pa su idealni za leto.
- Sastojci:
- 310 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike maka
- 180 g šećera
- 2 kašike rendane kore limuna
- 250 ml grčkog jogurta
- 80 ml mleka
- 110 g putera
- 2 jajeta
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- Za glazuru:
- 110 g šećera u prahu
- 2 kašike limunovog soka
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte mak i posolite. U drugoj posudi pomešajte šećer i koru limuna i rukama dobro sjedinite. Sipajte jogurt, mleko, puter koji ste istopili, jaja, sok od limuna i vanulu. Dobro umutite, pa dodajte smesu sa brašnom. Sipajte testo u kalup za mafine koji ste obložili papirnim kalupima. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta. Čačkalicom proverite da li su gotovi. Ostavite ih da se ohlade 10 minuta, pa izvadite iz kalupa. U posudi dobro sjedinite šećer u prahu i sok od limuna i dobijenom glazurom ukrasite mafine.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus