Leti nam više prijaju lagane i osvežavajuće poslastice, a ovo je upravo takav recept. Iskrostite još malo sezonu trešanja i napravite voćni kremasti kolač kojem niko neće moći da odoli. Potrebni su vam osnovni sastojci, a priprema je toliko jednostavna da ne postoji šansa da vam ne uspe. Karameliovano voće na vrhu kolača daju poseban šmek.
- Sastojci:
- 600 g trešanja
- 140 g šećera
- 600 ml mleka
- 50 g kukuruznog skroba
- 20 g putera
Priprema:
Trešnjama izvadite koštice. Uzmite 300 g, pa dodajte 80 g šećera i izblendirajte. Dobijenu smesu procedite u šerpu, pa sipajte i mleko. Dobro promešajte da se sve sjedini, pa dodajte skrob. Lepo sjedinite smesu. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte, pa stavite u frižider da se lepo stegne. Istopite 60 g šećera, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Na kraju dodajte preostale trešnje (300 g) i mešajte da se sve lepo sjedini. Sipajte preko kolača i poravnajte. Stavite još sat vremena u frižider.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom