Bilo da ih jedete slane ili slatke, mafini su uvek rado viđeni na trpezi. Pripremaju se lako, a kombinacija ima bezbroj. Naš današnji predlog su mafini sa borovnicama koje ćete napraviti brzinski, a preko se posipa mrvičasto testo koje krcka u ustima. Napravite ove mekane i slasne mafine, a voće možete da koristite po želji. 

  • Sastojci: 
  • Za testo: 
  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • 3 jajeta 
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika limunovog soka
  • 3/4 šolje slatke pavlake 
  • 4 kašike neslanog istopljenog putera
  • 1,5 šolja borovnica + 1 kašika brašna
  • Za mrvičasto testo:
  • 1 kašika hladnog neslanog putera
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike braon šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica cimeta

Priprema: 
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa promešajte. U borovnice dodajte brašno i promešajte, pa ostavite sa strane. Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilu i sok od limuna. Zatim sipajte slatku pavlaku i mutite dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Postepeno u mokre sastojke dodajte suve i nastavite da mutite. Na kraju dodajte istopljeni puter i umešajte borovnice. Sve dobro sjedinite. Nauljite kaplup za mafine ili obložite papirnim kalupima, pa sipajte smesu unutra. U činiji pomešajte hladan puter, prosejano brašno, so, cimet i braon šećer. Dobro sjedinite, pa pospite preko mafina. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Recept mafine sa čokoladom instagram/fitwafflekitchen

Izvor: Stvar ukusa