Bilo da ih jedete slane ili slatke, mafini su uvek rado viđeni na trpezi. Pripremaju se lako, a kombinacija ima bezbroj. Naš današnji predlog su mafini sa borovnicama koje ćete napraviti brzinski, a preko se posipa mrvičasto testo koje krcka u ustima. Napravite ove mekane i slasne mafine, a voće možete da koristite po želji.
- Sastojci:
- Za testo:
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 3 jajeta
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika limunovog soka
- 3/4 šolje slatke pavlake
- 4 kašike neslanog istopljenog putera
- 1,5 šolja borovnica + 1 kašika brašna
- Za mrvičasto testo:
- 1 kašika hladnog neslanog putera
- 2 kašike brašna
- 3 kašike braon šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa promešajte. U borovnice dodajte brašno i promešajte, pa ostavite sa strane. Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilu i sok od limuna. Zatim sipajte slatku pavlaku i mutite dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Postepeno u mokre sastojke dodajte suve i nastavite da mutite. Na kraju dodajte istopljeni puter i umešajte borovnice. Sve dobro sjedinite. Nauljite kaplup za mafine ili obložite papirnim kalupima, pa sipajte smesu unutra. U činiji pomešajte hladan puter, prosejano brašno, so, cimet i braon šećer. Dobro sjedinite, pa pospite preko mafina. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus