Jafa tortu možete da napravite na razne načine, a danas vam donosimo recept za poslasticu koja se pravi sa najpopularnijim pićem na svetu, a to je koka-kola. Preko čuvenog srpskog keksa se sipa čizkejk fil, a onda i krem koji se pravi sa koka-kolom. Na kraju se preliva čokoladnom glazurom. Ovo je jedan od najboljih recepata za jafa tortu koji ne iziskuje preterane kulinarske veštine. 

  • Sastojci:
  • 500 g jafa keksa 
  • 600 ml koka kole 
  • 300 g krem sira 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 250 ml slatke pavlake 
  • 30 g skroba 
  • 30 ml vode 
  • Za glazuru:
  • 150 g mlečne čokolade 
  • 30 ml ulja

Priprema: 
Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku i sjedinite mikserom. U okrugli kalup poređajte jafa keks, pa sipajte pola fila. U šerpu sipajte koka-kolu, pa dodajte skrob koji ste pomešali sa vodom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Ostavite da se ohladi pola sata. Sipajte par kašika koka-kola krema preko fila i uzmite drveni štapić za ražnjić, pa išarajte. Sipajte preko ostatak fila, pa opet par kašika koka-kola fila i prošarajte. Poravnajte i stavite u frižider na 2 sata. Istopite čokoladu sa uljem, pa prelijte preko. Opet ostavite kratko u frižideru da se stegne. Ukrasite seckanom jafom i poslužite. 

BONUS VIDEO: 

instagram/slatkadomaćica Pavlova torta sa filom od plazme

Izvor: Stvar ukusa