Mafine su popularizovali Amerikanci, a danas postoji milion recepata za ovo slatko testo. Takođe, možete da ih pravite i slane, izbor je na vama, a ne zna se koji su ukusniji. Ako volite mafine, onda vam savetujemo da isprobate i ovaj recept. Švarcvald mafini neodoljivo podsećaju na čuvenu tortu, a dobro poznata kombinacija sastojaka je svima omiljena. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • Za testo: 
  • 50 g neslanog putera
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 100 g brašna 
  • 10 g kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 20 ml jogurta
  • 30 g pavlake za kuvanje 
  • 100 g slatke čokolade
  • 10 trešanja ili višanja 
  • Za preliv: 
  • 170 ml slatke pavlake 
  • 1 kašika šećera 
  • 50 g mlečne čokolade 
  • Još: 
  • slatka pavlaka 
  • 10 trešanja ili višanja 

Priprema: 
Pomešajte pavlaku za kuvanje i jogurt, pa dodajte puter sobne temeprature, šećer i jaja, pa dobro umutite sa se sastojci sjedine. Zatim dodajte prosejano brašno kakao i prašak za pecivo. Sve lepo sjedinite i dodajte i sekcane trešnje i rendanu čokoladu. Kalup za mafine obložite papirnim kalupima i sipajte testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20 minuta. Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade. Istopite čokoladu na pari, pa sklonite sa šporeta i dodajte slatku pavlaku (50 ml) i promešajte. Preostalu slatku pavlaku umutite sa šećerom, pa dodajte čokoladu. Dobro sjedinite. Sipajte u špric za kolače ili kesu za zamrzivač, pa sipajte na svaki mafin po sredini. Okolo poređajte iseckante trešnje ili višnje, pa ukrasite umućenom slatkom pavlakom.

Mafini sa bananama i kikiriki puterom Instagram/Healthy Food Addiction

Izvor: Stvar ukusa