LAK RECEPT ZA ŠAM ROLNICE: Napravite bolje od poslastičara, a potrebna su 3 jeftina sastojka

Šam rolne su starinska poslastica koja nas vraća u detinjstvo.

Shutterstock

Nekada ste šam rolnice ili krempitu mogli da jedete samo u poslastičarnicama ili kada su vam ga bake pravile. Mnoge domaćice i danas izbegavaju da se upuštaju u pripremu takvih kolača jer im deluju komlikovano. Ali šam rolnice su ukunsa poslastica za koju vam je potrebno samo 3 sastojka i malo vremena. 

  • Sastojci: 
  • 1 pakovanje lisnatog testa 
  • 1 žumance 
  • 6 belanaca 
  • 250 g šećera 

Priprema: 

Odmrznite testo, pa ga razvucite. Isecite na deblje trake, pa obmotajte oko kalupa preklapajući testo. Premažite umućenim žumancetom, pa pecite u zgrejanoj rerni na 200°C oko 10-15 minuta. Testo skidajte sa kalupa dok je još vruće. Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne i sipajte u špric za kolače, pa napunite rolnice od testa. Pospite šećerom u prahu ako želite. 

Napomena: Ako nemate kalup za šam rolnice isecite alu foliju u obliku većeg pravougaonika i poređajte nekoliko listova kako bi kalup bio tvrđi i urolajte. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Pečena palačinka sa jagodama  Instagram/crowded_kitchen

Izvor: Stvar ukusa