Domaće kiflice nam bude sećanje na detinjstvo i bakinu kuhinju, a mi vam sada donosimo sjajan recept. Umesto da ih pečete, ove slatke kiflice se prže u ulju, a toliko su mekane da im nećete odoleti. Priprema je jednostavna, umesi se testo, odstoji nekih 20 minuta, a onda se rolaju kiflice. Ovako pripremljene kiflice nemaju nikakav nadev, jedino što se posle prženja uvaljaju u cimet i šećer.
Sastojci:
- 1 jaje
- 100 ml tople vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 250 g brašna
- 30 g putera
Recept za mekane kiflice koje se ne peku
U posudi umutite jaje, toplo mleko, šećer i kvasac, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite testo, pa dodajte puter i mesite dok sve ne sjedinite. Zatim pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 15-20 minuta. Zatim razvucite testo i isecite trouglove, pa urolajte kiflice. Pržite ih u dosta ulja, pa uvaljajte kiflice u šećer koji ste pomešali sa cimetom.
Pročitajte i ovo: Kiflice sa jabukama
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa