Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRZA, NE PEČE SE: Neodoljiva sarajevska torta

Torta se priprema neerovatno brzo, a još neverovatnijeg je ukusa

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Umutiti belanca posebno sa 800 g šećera, dodati žumanca i još mutiti.


Sastojci:

1-2 pakovanja rozen kora 

1.500 ml mleka 

5 jaja

800 g šećera 

12 kašika brašna 

400 g čokolade za kuvanje 

500 g samlevenih pečenih lešnika 

4 kesice vanilin šećera 

2. U posebnoj posudi razmutiti 12 kašika brašna sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da provri. Sipati razmućeno brašno u umućena jaja, promešati da se sjedini. Kad mleko provri, skloniti sa vatre i varjačom umešati masu od jaja i brašna, sjediniti i vratiti na tihu vatru, pa skuvati gust krem uz neprestano mešanje.

3. U vruć krem dodati 400 g kvalitetne gorke čokolade za kuvanje, mešati da se rastopi. Ostaviti da se skroz ohladi uz povremeno mešanje. U ohlađen krem dodati 500 g mlevenih lešnika i 4 vanilin šećera. Filovati korice tanko, ređati jednu preko druge blago pritiskajući da se spoje.

4. Preliti glazurom od 150 g čokolade, 100 g margarina i kašika ulja koju treba otopiti na pari. Tortu možete čuvati na terasi, biće još sočnija i ljepša nego u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: nezavisne.com

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti