1. Zasecite šipku vanile i izvadite srž, pa sve zakuvajte u mleku i pavlaci. Ostavite da se ohladi. Žumanca i šećer penasto umutite, pa u to polako umešajte mleko. Preručite u šerpu, izvadite šipku vanile, i drvenom varjačom na laganoj vatri mešajte dok se krem ne zgusne (pazite da ne vri). Stavite šerpu u hladnu vodu, pa umutite krem.
2. Krem stavite u metalnu posudu u zamrzivač na najmanje šest sati (povremeno ga mešajući).
3. Rastopite čokoladu. Kukuruzne pahuljice smrvite i umešajte u čokoladu. Smesu stavite kao biskvit u dva kalupa (prečnika 18 centimetara) i sačekajte da se stvrdne. Polovinu bobica zakuvajte sa 2-3 kašike vode, ostavite da se ohladi, pa dodajte ostale borovnice.
4.Odmrznite sladoled i u polovinu umešajte bobice. Na donju koru stavite sladoled od vanile, poklopite drugim biskvitom, pa stavite sladoled od borovnica. Kolač stavite na dva sata u zamrzivač.
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Krompir zapečen sa kobasicama i sirom
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol