1. Uključite rernu na 180 stepeni.
2. Dobro promešajte sve suve sastojke za biskvit - brašno, prašak za pecivo i so.


Sastojci:

370 g brašna
4 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
230 g putera ili margarina
500 g šećera
5 belanaca
1 kašičica ekstakta vanile
3,5 dl mleka
boja za kolače - crvena, narandžasta, žuta, zelena, plava i ljubičasta

Za fil:
375 g šećera u prahu
230 g putera ili margarina
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašika pavlake

3. U drugu posudu sipajte omekšali puter i šećer i promešajte. Postepeno dodajte belanca, a zatim i vanilu i mleko. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne spoje.

4. Dodajte polovinu smese sa brašnom tečnim sastojcima, promešajte, a zatim polako dodajte i ostatak suvih sastojaka.

5. Gotovu smesu podelite na onoliko delova koliko planirate različitih kora u boji i dodjate jestive boje.

6. Svaka kora u boji se peče oko 15 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena.

7. Za fil umutite šećer u prahu, puter, pavlaku i vanilu dok ne dobijete laganu masu. Ako vam se čini da je previše redak fil, dodajte još šećera u prahu.

8. Ređajte ohlađene kore u boji jednu preko druge, a između njih filujte belim umućenim filom.

9. Ostatkom belog fila nafilujte celu tortu i dekorišite po želji.