Kora
Staviti piškote u kesicu za zamrzivač. Kesicu zatvoriti, a keks izdrobiti oklagijom.Izdrobljeni keks usuti u jednu činiju i zamesiti sa puterom. Rasporediti masu po dnu pleha (prečnika 22 cm) koji je obložen papirom za pečenje, čvrsto pritisnuti i ostaviti da se ohladi.
Krem
1. Rastopiti želatin prema uputstvu sa kesice. Piškote iseći na štanglice. Jaja,šećer u prahu, rum i vanilin šećer penasto umutiti na pari. Umešati želatin. Skinuti sa šporeta i ohladiti mešanjem.
2. Čim krem počne da se steže, dodati mu čokoladu, suvo grožđe koje je bilo u rumu i štangle od piškota. Čvrsto ulupati slatku pavlaku i dodati je toj masi.
Završne radnje
1. Krem usuti u ovalnu činiju (prečnika 22 cm), obloženu providnom folijom, poravnati i ostaviti da se hladi oko 3 sata.
2. Rum-bombu pažljivo izručiti na testo od piškota. Skinuti foliju. Za ukrašavanje čvrsto ulupati slatku pavlaku. Kolač ukrasiti po želji.