1. Iseći pek papir da bude veličine okrugle tacne na kojoj filujete tortu.
2. Lisnato testo odmrznuti na sobnoj temperaturi, staviti na izrezan papir, (posuti brašno na papir i na testo), razvući oklagijom do ivica papira, višak testa odstraniti i od njega napraviti ukrase za tortu.
Ovako radimo dok ne ispečemo četiri okrugle kore, a peče se na 200 stepeni dok kore lepo ne porumene.
Pečene kore izbockati čačkalicom da malo splasnu i izađe vazduh. Ostaviti da se hlade.
3. Od litra mleka odvojiti malo i izmešati gustin, žumanca, šećer, vanil šećer. Ostalo mleko prokuvati i u njemu zakuvati umućenu masu. Fil ostaviti da se hladi i u hladan umutiti omekšao margarin.
4. Umutiti slatku pavlaku ili šlag.
5. Filovati - kora, žuti fil, maline, šlag i tako dok se ne potroši sav materijal. Ukrasiti šlagom i malinama.
Ostaviti da stoji u frižideru jedan dan, a pred samo posluženje i sečenje staviti sat vremena u zamrzivač da šnite budu lepše.
Izvor: Šerpica
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom