1. Iseći pek papir da bude veličine okrugle tacne na kojoj filujete tortu.


Sastojci:

1 l mleka

250 g šećera

8 kašika gustina

2 žumanca

2 vanil šećera

250 g margarina

2 pakovanja lisnatog testa - 4 kore

700 ml slatke pavlake ili 500 g šlaga u prahu

600 g malina ili nekog drugog bobičastog voća (jagode, kupine, višnje, ribizle ili mix)

2. Lisnato testo odmrznuti na sobnoj temperaturi, staviti na izrezan papir, (posuti brašno na papir i na testo), razvući oklagijom do ivica papira, višak testa odstraniti i od njega napraviti ukrase za tortu.

Ovako radimo dok ne ispečemo četiri okrugle kore, a peče se na 200 stepeni dok kore lepo ne porumene.

Pečene kore izbockati čačkalicom da malo splasnu i izađe vazduh. Ostaviti da se hlade.

3. Od litra mleka odvojiti malo i izmešati gustin, žumanca, šećer, vanil šećer. Ostalo mleko prokuvati i u njemu zakuvati umućenu masu. Fil ostaviti da se hladi i u hladan umutiti omekšao margarin.

4. Umutiti slatku pavlaku ili šlag.

5. Filovati - kora, žuti fil, maline, šlag i tako dok se ne potroši sav materijal. Ukrasiti šlagom i malinama.

Ostaviti da stoji u frižideru jedan dan, a pred samo posluženje i sečenje staviti sat vremena u zamrzivač da šnite budu lepše.

Izvor: Šerpica