1. Izmešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke. Na kraju dodajte crno vino i dobro sjedinite smesu.


Sastojci:

250 g mlevenih oraha

200 g šećera

200 g brašna

300 ml crnog vina

1 kesica praška za pecivo

1 kesica vanilinog šećera

pola kašičice sode bikarbone

1 kašičica cimeta

1 kašičica mlevenog karanfilića

Za fil:

6 kašika džema od kajsija

Za glazuru:

150 g posne čokolade

1 kašika margarina

1 kašika ruma ili likera

2. Pecite 30 minuta na 180 stepeni. Pečenu, ohlađenu koru presecite tako da se dobiju dve kore.

3. Džem od kajsija ugrejte, i njime nafilujte kore.

4. Premažite tortu glazurom koja se pravi od margarina i čokolade rastopljenih na pari, uz dodatak ruma ili nekog likera.

Izvor: stil