1. Ulupati jaja žicom sa šećerom, pa dodati ulje i mleko i izmešati. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo pa sve sjediniti i istresti u okruglu šerpu pa peći na 180 stepeni 30-40 minuta.


Sastojci:

Sastojci za kore:

2 jaja

1 šolja mleka

1 šolja šećera

1 šolja ulja

1,5 šolja brašna

1 prašak za pecivo

Krem:

4dl mleka

2 kašike kakaa

3 kašike brašna

4 kašike šećera

1/2 margarina

Još: 2dl mleka,2 kašike šećera i kašika kakaa

2. Pečen i ohladjen biskvit podeliti na tri dela.

3. Staviti mleko da provri, uzeti malo pa razmutiti brašno, kakao i šećer pa zakuvati kad mleko provri i mešati.

4. Ostaviti da se ohladi pa ulupati margarin ručno i dodati kremu pa izmešati žicom.

Ili u vruć krem staviti samo 1/4 margarina.

5. Za prelivanje  pomešati melko, šećer i kakao, ugrejati da se sve rastopi pa prskati tom smesom kore.

6. U šerpu u kojoj se pekao biskvit staviti prvu koru pa je isprskati mlekom, staviti pola krema, preklopiti drugom korom, ponoviti postupak i prekriti trećom korom koju takodje isprskamo ostatkom mleka.

7. Ostaviti u frižideru sat vremena pa okrenuti na tacnu.

8. U ono vreme oni su istim kremom omazivali celu tortu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: brzikolaci.com