Torta od malina ne samo da ima neverovatan ukus, već i lepo izgleda na tanjiru. Veoma je čokoladna i kremasta. Savršena za posebne prilike ili jednostavno za popodnevnu kafu. Poslastica čarobnog preseka oduševiće sve ljubitelje čokolade i malina. Sa ovom kombinacijom sastojaka nema greške.
- Sastojci:
- Kora:
- 3 jajeta
- 50 g pšeničnog brašna
- 30 g kakaoa
- 70 g šećera
- prstohvat soli
- Čokoladni fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g crne čokolade
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašika šećera u prahu
- 1 krem-fiks
- Beli fil:
- 330 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 krem-fiks
- Još:
- 50 g mlečne čokolade
- 50 g bele čokolade
- oko 200 g malina (svežih ili smrznutih)
Priprema:
Čokoladni fil: Sipajte slatku pavlaku u šerpu i zagrejte. Zatim dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne rastvori. Na kraju dodajte kakao i ponovo mešajte dok se ne sjedini. Ostavite da se ohladi, a zatim stavite u frižider na nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Kora: Odvojite belanca od žumanaca i umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Zatim postepeno dodajte šećer uz mešanje. Na kraju dodajte jedno po jedno žumance. Brašno pomešati sa kakaom i dodati u masu. Mešajte samo dok se sastojci ne sjedine. Stavite testo u pleh (24 × 24 cm) obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite 25 minuta. Nakon pečenja ostavite da se kora ohladi. Čokoladnu masu izvadite iz frižidera i sipajte u posudu blendera. Dodajte 1 kašiku šećera u prahu i umutite dok ne postane čvrsta. Na kraju mućenja dodajte krem-fiks. Stavite fil na ohlađenu koru. Preko stavite maline.
Beli fil: Umutiti slatku pavlaku uz dodatak šećera u prahu. Na kraju mućenja dodajte krem-fiks. Stavite fil na maline.Na vrh torte pospite rendanu belu i mlečnu čokoladu. Tortu stavite u frižider preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE