PUSLICA TORTA SA ORASIMA I URMAMA: Hrskava i mekana u isto vreme - kombinacija sastojaka očarava na prvi zalogaj (VIDEO)

Recept za puslica tortu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj - i mekana i hrskava u isto vreme.

Printscreen/Youtube/Przepiski

Puslica torta sa orasima i urmama je jedna od onih poslastica koje morate probati. Kakao biskvit filovan ukusnom kremom sa puno oraha i urmi, pa sve to prekriveno puslicom. Ukusi u ovoj torti savršeno se usklađuju jedni sa drugima i stvaraju senzacionalan konačni efekat. Savršena je za praznike ili zabave. Nije komplikovana za pripremu, samo pratite recept i garantujemo da će svi uspeti.

  • Sastojci:
  • Kora:
  • 3 jajeta
  • 50 g brašna
  • 30 g kakaoa
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • Puslica:
  • 4 belanceta
  • 200 g šećera 
  • 2 kašičice krompirovog brašna
  • 50 g seckanih oraha
  • prstohvat soli
  • Fil:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarponea
  • 150 g kikiriki putera
  • 100 g seckanih urmi
  • 100 g seckanih oraha
  • 1 krem-fiks

Priprema:

Kora: Odvojite belanca od žumanaca pa belanca umutite u čvrstu penu sa prstohvatom soli. Neprestano mutite pa postepeno dodajte šećer, pa jedno po jedno žumance. Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve zajedno pomešajte drvenom kašikom. Pleh  obložite papirom za pečenje i prebacite testo. Stavite u rernu zagrejanu na 170 stepeni i pecite 25 minuta. Posle pečenja ostavite da se ohladi.

Puslica:Umutiti čvrst sneg od belanca sa solju. Zatim uz stalno mešanje postepeno dodavati šećer. Kada masa postane staklena dodati krompirovo brašno i kratko promešati. Na kraju dodajte seckane orahe i sve izmešajte lopaticom. Puslicu stavite na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u rernu zagrejanu na 140 stepeni C. Sušite 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 100 ° C i sušite još 35 minuta. Nakon ovog vremena, isključite rernu i ohladite u zatvorenoj rerni.

Fil: Stavite slatku pavlaku i maskarpone sir u činiju. Umutite. Zatim dodajte kikiriki puter, seckane orahe i urme. Nežno izmešajte sve da se sjedini. Na kraju dodajte krem-fiks i ponovo promešajte.

Ređanje torte: Fil stavite na ohlađeni biskvit, poravnajte i prekrijte puslicom. Stavite tortu u frižider na nekoliko sati.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE