Ivana Anđušić Maksimović, reprezentativka u streljaštvu, gostovala je u emisiji "Praktična žena" i pokazala kako ne samo da je odlična u sportu, nego je i vrhusnska domaćica. Ona je objasnila kako možete da napravite pravu jesenju poslasticu koja može da se posluži i na novogodišnjoj ili božićnoj trpezi. Osnovni sastojci su kesten pire i čokolada, a dodatak ruma če dati poseban šmek. Uživajte u nedoljivom ukusu kesten pire torte.
- Sastojci:
- 6 jaja
- 225 g čokolade
- prstohvast soli
- 400 g kesten pirea
- 125 g putera
- 2 kašike ruma
- Za ganaš:
- 100 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Odvojte belanca i žumanca, pa belanca umutite u šne sa prstohvatom soli. U žumanca dodajte čokoladu koju ste istopili na pari, kao i kesten pire. Zatim dodajte puter sobne temeprature i rum. Dobro umutite. Postepeno dodajte šne od belenaca i špatulom lagano sjedinite. Sipajte smesu u kalup koji ste nauljili i obložili pek papirom i poravnajte. Pecite je u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Otopite čokoladu i slatku pavlaku i prelijte preko torte. Stavite je da se stegne u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE