TORTA SA VIŠNJAMA IDEALNA ZA USKRS: Lagani krem, kiselo voće i meke kore su savršena kombinacija

Bez puno muke pripremite tortu sa višnjama.

Printscreen/YT/Hearty food

Nekada je priprematorti zahtevala stručne ruke iskusnih domaćica, a danas postoji toliko recepata koji su jednostavniji. Naš predlog za svečanu uskršnju trpezu jeste neodoljiva torta sa višnjama, koja podseća na švarcald, ali se mnogo lakše pravi. Fil je dosta sličan onom za čizkejk i samo se umuti, a ni za kore vam ne treba puno vremena i truda. Ova torta će se pojesti u trenu.

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 3 jajeta 
  • prstohvat soli
  • 75 g šećera
  • 65 g brašna
  • 20 g kakaoa
  • Za fil:
  • 250 g višanja
  • 40 g šećera
  • 10 g kukuruznog skroba
  • 70 g krem sira
  • 40 g šećera u prahu
  • 150 ml slatke pavlake 
  • Za dekoraciju:
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 50 g šećera u prahu
  • 20 g kakaoa

Priprema:
Odvojite žumanca i belanca. Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte i žumanca, pa mutite kratko dok se sastojci ne sjedine. Dodajte prosejano brašno i kakao, pa lagano umešajte. Sipajte smesu u kalup obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. U šerpi pomešajte višnje, šećer i skrob, pa kuvajte dok se malo ne zgusne.Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Presecite koru na pola, pa jednu premažite debljim slojem fila sa sirom, a onda sipajte višnje. Preko stavite drugu koru, a onda celu tortu premažite preostalim filom. Ohladite u frižideru pola sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, a onda podelite na 2 dela. U jedan dodajte kakao i promešajte. Sipajte smesu u špric za kolače i ukrasite tortu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE