Rozen torta je klasik među poslasticama. Toliko je popularna da se često sprema i u slanoj varijanti, a za danas predlažemo sjajan recept sa čokoladom. Čokolada ide u fil i glazuru, pa će je obožavati svi sladokusci. U fil ide i mleveni keks za najhrskaviji ukus. Pored mlevenog keksa, ubacuju se i mleveni lešnici.
Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
- 420 ml mleka
- 340 g šećera
- 270 g putera
- 170 g crne čokolade
- 330 g mevenog keksa
- 280 g mlevenih lešnika
- Za glazuru:
- 120 g crne čokolade
- 40 ml ulja
Recept za čokoladnu tortu sa mlevenim keksom i lešnicima:
U posudu ubacite mleko i šećer, pomešajte i ostavite da provri na srednjoj temperaturi. Kada provri, ubacite isecka puter, smanjite na laganu vatru i mešajte dok se ne otopite. Sklonite sa šporeta, pa ubacite izlomljenu crnu čokoladu. Kada se otopi, dodajte mleveni keks i lešnike i dobro promešajte. Rasporedite deo fila po rozen kori, pokrijte drugom korom, pritisnite rukama, pa nanesite drugi sloj fila na rozen tortu. Ređajte do utroška materijala, a poslednji sloj rozen torte treba da vam bude kora. Pritisnite čokoladnu rozen tortu malo težim predmetom. Otopite crnu čokoladu sa uljem na pari, na nanesite glazuru. Preporučujemo i rozen tortu sa domaćim korama.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa