TORTA SA MALINAMA I KREM SIROM: Božanstveni desert i na slavskoj trpezi

Torta sa malinama i krem sirom podjednako je lepog izgleda i ukusa. Obradujte ukućane vrhunskom poslasticom ili je spremite za slavsku trpezu.

Printscreen/YT/The Best Recipes

Ko još može da odoli parčetu kremaste torte? Zasladite ponedeljak ili pripremite za slavsku trpezu fantastičnu tortu sa malinama. U ovu voćnu tortu sa malinama ide i krem sir. Krem sir ide u smesu za ukrašavanje torte, a ovaj desert odlično kombinuje slatko-kiselkaste ukuse.

Sastojci:

  • Za testo:
  • 4 jaja
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 120 g šećera šečera
  • 160 g brašna
  • 10 g kukuruznog skroba
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 30 ml ulja
  • Za prvi fil:
  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 700 ml mleka
  • 140 g putera
  • 400 g slatke pavlake
  • 30 g šećera
  • Za premaz:
  • 300 g krem sira
  • 100 g slatke pavlake
  • 50 g šećera
  • 100 g malina

Recept za tortu sa malinama i krem sirom:

U činiju ubacite jaja, so, šećer, vanilin šećer, pa umiksajte. U odvojenoj činiji pomešajte brašno, kukuruzni skrob i prašak za pecivo. Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka u umućen smesu sa jajima i mutite žicom. Na kraju dodajte ulje i ponovo sjedinite sastojke. Smesu izlijte u okrugao pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 25 minuta. U veću šerpu ubacite jaja, šećer, kukuruzni skrob, pa umutite žicom. Dodajte postepeno mleko i dobro umutite. Kuvajte na laganijoj vatri i paralelno mešajte dok ne dobijete gušći fil za tortu. Fil prebacite u činiju, pa dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Skinite gornji sloj kore (ali je ne bacajte), pa je uzdužno podelite na 3 jednaka dela. Umiksajte slatku pavlaku i šećer. Umiksajte ohlađen fil, pa ga dodajte u umućenu slatku pavlaku i šećer. Umiksajte sve sastojke, pa fil prebacite u špric za kolače. Oko prve kore stavite pokretnu ivicu, pa nanesite jedan deo fila na tortu. Pokrijte korom, dodajte još 1 sloj fila, pa pokrijte trećom korom tortu. U činiju ubacite krem sir, slatku pavlaku i šećer, pa umiksajte. Premažite ivice torte, pa nanesite izmrvljeni gornji sloj kore. Ostatak smese za premaz stavite u kesu za zamrzivač, pa nanesite po ivicama vrha torte u obliku cvetova. Uz unutrašnje ivice poređajte maline i tako do centra. Preporučujemo i najbolju čoko-malina tortu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Napoleon torta  Instagram/best_kompotik

 Izvor: StvarUkusa