KOLAČ PRELIVEN ČOKOLADNIM MLEKOM: Mekani patišpanj i topla glazura - pravićete odmah duplu meru (VIDEO)

Kolač koji morate da probate.

Bakina i dekina kuhinja

Kaže se da su najjednostavniji kolači upravo i oni najbolji. Takav je ovaj čiji vam recept donosimo u nastavku. Patišpanj preliven čokoladnim mlekom je pravo sočno zadovoljstvo koje ćete sa uživanjem i praviti i jesti.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašile ulja
  • 3 kašike brašna
  • korica limuna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za preliv:

  • 200 ml mleka
  • 100 g čokolade + još malo za ukrašavanje
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano, koricu limuna, ulje i sve izjednačiti.
Manji pleh premazati uljem i posuti brašnom pa istresti testo i poravnati. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

U šerpicu sipati mleko dodati vanilin šećer i zasladiti po želji.Čokoladu izlomiti i kuvati na tihoj vatri da se čokolada istopi. Vruć biskvit iseći u plehu na kocke pa preliti toplom čokoladom. Narendajte čokoladu odozgo.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE