Nasuvo sa krompirom je staro tradicionalno jelo koje se služi u Vojvodini. Poreklo vodi iz Austrije, koji ga nazivaju još i grenadir marš, a smišljeno je kako bi se nahranila vojska – tj. moralo je biti jeftino, a zasitno. Austrijanci u njega dodaju i slaninu ili kobasicu, a vi odlučite sami kako ćete ga poslužiti.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 250-300 g flekica ili druge testenine
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- ulje
- biber, so
Priprema:
Krompir skuvati u ljusci a testeninu obariti 15-20 minuta. Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa kad se isprži i postane staklast dodati mlevenu papriku, so i biber. U činiju sipati skuvanu oceđenu testeninu, dodati seckan krompir i luk pa izmešati.
Odlično je i toplo i hladno.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE