JUGOSLOVENSKI SPECIJALITET - NASUVO SA KROMPIROM: Pravi se od jeftinih sastojaka, a miris i ukus vraćaju u detinjstvo

Miris toplog testa, luka i mlevene slatke paprike vratiće vas u detinjstvo.

Bakina i dekina kuhinja

Nasuvo sa krompirom je staro tradicionalno jelo koje se služi u Vojvodini. Poreklo vodi iz Austrije, koji ga nazivaju još i grenadir marš, a smišljeno je kako bi se nahranila vojska – tj. moralo je biti jeftino, a zasitno. Austrijanci u njega dodaju i slaninu ili kobasicu, a vi odlučite sami kako ćete ga poslužiti.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 250-300 g flekica ili druge testenine
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • ulje
  • biber, so

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci a testeninu obariti 15-20 minuta. Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa kad se isprži i postane staklast dodati mlevenu papriku, so i biber. U činiju sipati skuvanu oceđenu testeninu, dodati seckan krompir i luk pa izmešati.

Odlično je i toplo i hladno.

Izvor: bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE