PATIŠPANJ ROLAT SA DOMAĆIM DŽEMOM: Recept koji je svaka domaćica u Jugoslaviji znala napamet

Jednostavni sastojci i laka priprema čine ovu poslasticu omiljenu među domaćicama.

Bakina i dekina kuhinja

Patišpanj rolat sa džemom od pet sastojaka svaka domaćica u staroj Jugoslaviji je znala napamet. Obično se služio kao poslastica nakon ručka ili kada dožu gosti. Ukoliko budete pravili, možete da izaberete džem po ukusu, ali jedno je sigurno, svaki zalogaj vratiće vas u detinjstvo. 

  • Sastojci:
  • 5 jaja 
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • džem po izboru

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno. Ubacati ulje, žumanca i sve lepo izjednačiti. Pleh od rerne obložiti pek papirom pa rasporediti testo. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Patišpanj premažite džemom, a možete i kombinovati dve vrste džema. Polako savijati obe strane jednu ka  drugoj u susret i sastaviti na sredini. Uviti u krpu i staviti na sat vremena u frižider. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE