PICA PITA SA AJVAROM: Na bakin način, sada još ukusnija i mekša, a kore obavezno pospite grizom (VIDEO)

Napravite pica pitu po ovom receptu.

Bakina i dekina kuhinja

Ako volite pica pitu obavezno probajte i ovaj recept. Još mekša i ukusnija uz dodatak ajvara postaće miljenica vaše trpeze. Obožavaće je i deca i odrasli. Recept u nastavku je veoma jednostavan, a pita je veoma izdašna i odličan je izbor za doručak ili večeru. Popularna je jednako kao i klasična pica od testa.

  • Sastojci:
  • 6-7 gotovih kora
  • 200 g sira
  • 100 g šunke 
  • 4 kašike ajvara
  • 2 jajeta
  • 2 kašike griza
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • pola kesice praška za pecivo
  • malo kisele vode

Priprema:

Umutiti jaja, dodati griz, prašak za pecivio i pola količine ulja. Prvu koru poprskati uljem i kiselom vodom, dodati drugu preko nje. Premazati sa jajima, pola ajvara, razbacati seckanu šinku, izdrobljen sir i rendan kačkavaljem. Staviti još jednu koru premazati uljem, jajima, ajvarem. Dodati šunku, sir i kačkavalj, na kraju dodati još jednu koru i premazati jajima. Saviti stranice i uviti. Premazati ostatkom smese jaja i griza. Peći na 200 stepeni oko 45 minuta.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE