KAKO DA UMESITE PUTER POGAČU: Nikad mekša i ukusnija, a pravi se jednostavno (VIDEO)

Puter pogača je toliko mekana i ukusna da će se svima dopasti. Recept pročitajte u nastavku.

Bakina i dekina kuhinja

Napravite najmekšu domaću pogaču sa puterom. Jednostavan recept koji uspeva baš svima. Postaćete majstor u mešenju testa sa ovim receptom. Odlična je za sve vrste svečanih prilika, ali i kao zamena za hleb.

  • Sastojci:
  • 600 - 700 g brašna
  • 2 jajeta
  • 30 g kvasca
  • 300 ml mleka
  • 100 g putera
  • 50 ml ulja
  • so, malo šećera
  • Za premazivanje:
  • 1 žumance
  • susam

Priprema:

U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac sa kašikom šećera. Dodati jaja, ulje, zatim ostatak mleka, brašno i so pa zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti u vanglici da malo poraste pa ga razviti. Premazati omekšalim puterom. Urolati. Seći rolate i ređati u podmazan pleh. U sredinu stavite koji oblik želite. Ostavite pogaču da malo naraste namažite žumancetom i pospite susamom. Peći na 200 stepeni 45 min. Možete na polovini pečenja smanjiti na 180 stepeni.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Potrebno je:
600-700 gr. brašna
2 jaja
30 gr. kvasca
300 ml. mleka
100 gr maslaca
50 ml. ulja
so malo šećera
1 žimance
susam

Priprema

U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac sa kašikom šećera dodati 2 jaja , ulje zatim ostatak  mleka dodati brašno so i zamesiti srednje tvrdo testo. 
Ostaviti u vanglici da malo poraste pa ga razviti.
 Premazati omekšanim maslacom.Urolovati. 



Seći rolate i redjati u podmazan pleh U sredu kombinujte šta želite. Ostavite pogaču da malo naraste namažite žumancetom i pospite susamom.




 Peći na 200 stepeni C 45 min. 




Možete na polovini pečenja smanjiti na 180 stepeni C