Palačinke su starinska poslastica koju možemo da jedemo i sa slanim nadevom. Postoje razni trikovi koji će vam olakšati pripremu, a ako volite da ih jedete, predlažemo vam da probate i recept za američke palačinke. Tajna je u tačno 4 kašičice praška za pecivo koje će ih učiniti najmekšim do sada. On će prilikom prženja stvoriti vazduh i tako formirati savšreno mekanu teksturu palačinke.
- Sastojci:
- 1,5 šolja brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 200-300 ml mleka
- 1/4 šolje istopljenog putera
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
U posudi pomešajte bršano, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomešajte jaja, mleko i istopljeni puter. Dobro sjedinite, pa dodate vanilu i lagano promešajte. Pomešajte mokre i suve sastojke, a onda ih dobro sjedinite. Premažite tiganj uljem, pa sipajte kutlaču testa i pržite palačinke sa obe strane. Uživajte!
Izvor: Stvar ukusa