KAKO SE PRAVI ČUVENI RAMEN: Najukusnija japanska čorba sa neobičnim sastojcima

Za ručak napravite ramen - supu bez koje Japanci ne mogu da zamisle dan.

Shutterstock

Ramen je tradicionalna japanska supa koja je popularna u celom svetu, a lako se pravi i kod kuće. Ona može da zameni kompletan obrok jer u nju ide povrće, meso i kuvana jaja, kao i rezanca po kojima je dobila ime. Povrće možete da dodajete po želji, a u nastavku teksta vam predlažemo kako da iskombinujete sastojke na najbolji način.

  • Sastojci:
  • 2 pileća filea 
  • 1 kašika neslanog putera
  • 2 kašičice ulja
  • 2 kašičice rendanog svežeg đumbira
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike soja sosa 
  • 2 kašike mirina (pirinčano vino za kuvanje)
  • 4 šolje pilećeg bujona 
  • 30 g šitake pečuraka u prahu 
  • 2 jajeta 
  • 2-3 mlada luka 
  • 2 pakovanja sušenih ramen rezanaca
  • ljuta papričica (po želji)

Priprema:
Meso dobro posolite i pobiberite, pa pržite na istopljenom puteru dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. Zatim prebacite u nauljenu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15-20 minuta. Izvadite na tanjir i pokrijte alu folijom i ostavite sa strane. U šerpi zagrejte malo ulja, pa propržite mleveni beli luk i rendani đumbir. Promešajte i sipajte mirin i soja sos. Kuvajte još minut, dva, pa sipajte i bujon. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte šitaki pečurke u prahu. Ostavite još 10 minuta da se supa lepo skuva. U drugoj šerpi skuvajte jaja. Kada jaja budu gotova dodajte rezanca u ključalu vodu i ostavite par minuta da omekšaju. Podelite rezanca u posude, pa dodajte isečenu piletinu i sipajte supu. Na vrh stavite svež mladi luk i seckane ljute paprike. Poređajte i kuvano jaje presečeno na pola.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Supa za mršavljenje  TikTok/lexbabbcpt

Izvor: Stvar ukusa