Prolećne rolnice su popularno kinesko jelo koje se često naručuje u restoranima. Sada možete lako da ih napravite kod kuće, a osim povrća, možete da ih punite i mesom, sirom... Prolećne rolnice su neverovatno hrskave, a odličan su predlog i kao predjelo za slavu ili ako vam se najave gosti.
Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 kašika susamovog ulja
- 2 šargarepe
- 140 g svežeg kupusa
- 1/2 crvene paprike
- 140 g pasulja (iz konzerve)
- 2 čena belog luka
- 4 kašike svetlog soja sosa
- 2 kašike hoisin sosa
- 1/4 kašičice belog bibera
- 2 kašičice kukuruznog brašna
- 2 kašike hladne vode
- 10 kora za rolnice
Recept za prolećne rolnice punjene povrćem:
Zagrejte ulje u dubokom tiganju (obično i susamovo), pa dodajte rendanu šargarepu, rendani kupus i papriku isečenu na trake. Kada omekšaju dodajte pasulj i seckani beli luk. Promešajte, pa sipajte soja sos, hoisin sos i pobiberite, pa opet promešajte. Pomešajte brašno i vodu (tako da nema grudvica), pa sipajte u povrće i promešajte. Sipajte povrće i pasulj u neku posudu, pa ostavite da se ohladi. Uzmite jednu koru za rolnice i okrenite je tako da jedna od četiri ivice bude okrenut ka vama. Sipajte fil i malo urolajte, zatim preklopite sa druge dve ivice i nastavite da rolate. Kad stignete do četvrte ivice pokvasite je vodom kako bi se bolje zalepila. Na isti način napravite i druge prolećne rolnice. Pržite prolećne rolnice u tiganju u kojem ste zagrejali dosta ulja dok ne dobiju zlatnu boju.
Pročitajte i ovo: Kako u Koreji prave prolećne rolnice
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa