OVAKO FRANCUZI SPREMAJU MESO: Savršeno je meko i sočno, a krčka se kratko u sosu od pečuraka (VIDEO)

Ovo je najbolji recept ako želite ukusno i mekano meso.

Printscreen/YT/Essen Rezepte

Francuzi su poznati kao vrsni kuvari, a njihova kuhinja je jedna od popularnijih. Pored sireva i peciva, čuveni su i po najrazličitijim pripremama mekanog mesa.Naš današnji predlog je da isprobate i biftek u fantastičnom sosu od pečuraka. Prvo kratko propržite meso, a onda za manje od pola sata napravite ukusan umak. Ovako pripremljeno jelo koje podseća na gulaš najbolje je da poslužite sa testeninom ili pire krompirom. Naravno može i sezonska salata. 

  • Sastojci:
  • 700 g bifteka
  • 1 crni luk
  • 300 g pečuraka
  • 500 ml goveđeg bujona
  • 3 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika Dižon senfa (može i običan)
  • 3 kašike kisele pavlake

Priprema:
Meso izlupajte čekićem, pa isecite na trake. Posolite i pobiberite. Propržite u tiganju u kom ste zagrejali 2 kašike ulja. Izvadite meso, pa u istom istopite puter. Dodajte crni luk isečen na rebarca, pa kada omekša dodajte seckane pečurke. Kada se sve proprži dodajte brašno i promešajte, pa sipajte bujon (kocku supe rastvorite u vreloj vodi). Kada krene da ključa dodajte kiselu pavlaku i senf i dobro promešajte. Krčkajte još 3-5 minuta, pa posolite i pobiberite. Promešajte i vratite meso. Lepo sjedinite i krčkajte još minut, dva. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE