NAJBOLJI RECEPT ZA JELO OD BAJATOG HLEBA: Napravite poparu koja vraća u detinjstvo

Za doručak je nekada većina Srba jela poparu, a ako niste probali do sada, pravo je vreme.

Shutterstock

Popara je nekada bilo sirotinjsko jelo koje se pravilo od sastojka koje imate u frižideru i od bajatog hleba. Poparu sigurno niste jeli godinama, a ovo jelo svakoga vraća u detinjstvo i ona neka bezbrižnija vremena. Svako je pravio ovo jelo na svoj način, a danas možete da ga obogatite različitim namirnicama. Ako niste probali, vreme je da napravite i italijansku slatku poparu

  • Sastojci:
  • 1/2 bajatog hleba 
  • 300 g belog sira
  • 500 ml mleka
  • 2 kašike putera
  • malo kajmaka 

Priprema:

U šerpu sipajte malo vode (tek da pokrije dno), pa sipajte mleko i dodajte hleb koji ste iskidali, kao i sir. Lepo promšejate i kuvajte dok ne omekša, uz neprestano mešanje. Kada se sastojci sjedinite dodajte puter i promešajte. Sipajte u tanjir, pa preko stavite kašiku-dve kajmaka. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Italijanska popara  Instagram/ themodernnonna

Izvor: Stvar ukusa