Feta se u Grčkoj jede u svim oblicima, a ako ste nekada letovali tamo sigurno ste probali neko jelo sa ovim sirom. Oni je spremaju na više načina, a jedan od popularnijih recepata je svakako i onaj za pohovanu fetu. Napravite je kao profesionalni kuvari i oduševite goste. Recept je toliko jednostavan da ćete pohovanu fetu stalno praviti.
Pročitajte i kako kod kuće da napravite feta sir.
- Sastojci:
- 300 g feta sira
- 1-2 jajeta
- malo brašna
- malo susama
- med
Priprema:
U jedan tanjir sipajte brašno, u drugom umutite jaje, a u treći stavite susam. Jedno parče fete treba da ima 150 g. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja i zatim u susam. Tako uradite i sa drugim parčetom feta sira i ispržite u ulju. Prelijte medom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa