FETA POHOVANA U SUSAMU I PRELIVENA MEDOM: Predjelo kojem niko neće reći NE (VIDEO)

Naučite kako da ispohujete fetu i napravite fantastično predjelo.

Printscreen/YT/ Bucatar Maniac

Feta se u Grčkoj jede u svim oblicima, a ako ste nekada letovali tamo sigurno ste probali neko jelo sa ovim sirom. Oni je spremaju na više načina, a jedan od popularnijih recepata je svakako i onaj za pohovanu fetu. Napravite je kao profesionalni kuvari i oduševite goste. Recept je toliko jednostavan da ćete pohovanu fetu stalno praviti.

Pročitajte i kako kod kuće da napravite feta sir

  • Sastojci: 
  • 300 g feta sira 
  • 1-2 jajeta 
  • malo brašna 
  • malo susama 
  • med

Priprema: 
U jedan tanjir sipajte brašno, u drugom umutite jaje, a u treći stavite susam. Jedno parče fete treba da ima 150 g. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja i zatim u susam. Tako uradite i sa drugim parčetom feta sira i ispržite u ulju. Prelijte medom.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Namaz od feta sira   TikTok/ moribyan

Izvor: Stvar ukusa