ZIPOLI - RECEPT PO KOM SU NASTALE KROFNE: Potrebni su samo voda, brašno, kvasac i 1 neobičan začin

Zipoli su italijanske korfne koje su se jele još u starom Rimu, a prave se najjednostavnije moguće i to od samo 4 sastojka.

Printscreen/YT/Kitchen on the Cliff with Giovanna

Postoji toliko različitih recepata za krofne, a one su se jele još u starom Rimu. Nekada su Rimljani pravili zipole, prženo testo preko kojeg se posipao šećer i cimet. Veruje se da su upravo od ovog recepta nastale i krofne kakve danas poznajemo, ali da je svaki narod menjao sastojke po ukusu. Zipoli su danas karakteristični za Rim, a mi vam savetujemo da isprobate recept za ove ukusne krofnice koje se prave od 4 sastojka koja svako ima kod kuće.

  • Sastojci:
  • 2,5 šolje brašna
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 kašika semena komorača
  • 1,5 šolje vode 

Priprema:
U posudi pomešajte brašno, kvasac, komorač i vodu, pa sjedinite testo žicom. Pokrijte i ostavite da odstoji najmanje sat vremena. U tiganju zagrejte ulje, pa nauljite kašike i vadite smesu koju ćete sipati u tiganj. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim ređajte na ubrus da se ocede, pa uvaljajte u smesu od šećera i cimete. Poslednji korak nije obavezan. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Lažne krofne  TikTok/marina_annen

Izvor: StvarUkusa