BRUSKETI - ČUVENO ITALIJANSKO PREDJELO NA SRPSKI NAČIN: Najbolji spoj pečene paprike i kajmaka

Brusketi su jelo koje se pravi od prepečenog hleba i nadeva, a mi predlažemo da probate i recept sa pečenim poaprikama.

Shutterstock

Italijani ne mogu da zamisle neko slavlje ili užinu bez brusketa. Ovo jednostavno jelo od prepečenog hleba sa ukusnim nadevima ulepšaće svaku trpezu, a možete da ih pripremite na milion načina. Pored standardnih recepata za brsukete, predlažemo vam da slavsku trpezu obogatite i ovim. Reč je o brusketima sa kajmakom i pečenim paprikama. Sigurni smo da ćete se oduševiti. 

  • Sastojci:
  • 1 baget
  • maslinovo ulje
  • 1,5 kašika sirćeta
  • 1 kašika meda
  • 2 kašičice seckanog timijana
  • 1 tegla pečenih paprika 
  • malo tucane paprike 
  • 1 crni luk 
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • kajmak 
  • beli luk ili masline (po želji)

Priprema: 

isecite baget ukoso na kriške, pa premažite maslinovim ulje sa obe strane. Posolite i pobiberite, pa poređajte na pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Za to vreme u posudi pomešajte 3 kašike maslonovog ulja, med i sirće, pa dodajte seckani timijan i tucanu papriku. Promešajte i dodajte seckanu pečenu papriku i mleveni ili rendani crni luk. Sve dobro sjedinite i dodajte seckani peršun. Premažite tostirani hleb kajmakom, pa preko stavite po kašiku dve smese sa pečenim paprikama. Pospite seckanim belim lukom ili seckanim maslinama, ako želite. Ako vam je med previše u ovoj kombinaciji slobodno ga izabacite. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

brusketi sa belim lukom  instagram/cookistwow

Izvor: StvarUkusa