Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posni podvarak kakav još niste probali

Nema osobe koja ne obožava ovo tradicionalno jelo.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Kupus iseći na tanke rezance. U šerpu sipati ulje i dodati na rebarca sečen luk i dinstati da bude staklast a zatim u njega dodati isečen kupus, lovorov list, suvu papriku i  dinstati sa vrlo malo vode.

Sastojci:

1 kg kupusa

1 velika glavica crnog luka

1 suva paprika

4 krompira

biber u zrnu, ruzmarin, susam, malo kima, mleven biber

1 kafena kašičica slatke paprike

1  kafena kašičica tucane ljute paprike

50 ml ulja

suvi začin

5-6 čena belog luka

lovorov list

2. U činiji napraviti suvu marinadu za kupus. Makazama iseći sitno ruzmarin, dodati kašiku suvog začina, bibera mlevenog i malo u zrnu, 1 kašiku susama, kašičicu kima, kašičicu slatke i tucane paprike. Sve to izmešati i dodati u kupus i dobro izmešati.

3. Dinstati kupus oko 30 minuta a zatim pred kraj dodati sitno seckan beli luk. Sve izmešati i prebaciti u zemljani pekač. Dodati u sredinu isečen krompir na kolutove, po želji. Politi malo uljem odozgo, poklopiti (ako nemate poklopac stavite foliju).

4. Peći na 220 stepeni oko 40 min da lepo porumeni i da se zapeče.

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti