KAKO SE PRAVI POSNI PAPRIKAŠ: Umesto mesa dodajte namirnicu koja pozitivno utiče na vaše zdravlje (VIDEO)

Ako se pridražavate posta, naš predlog je posni paprikaš sa leblebijama.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Božićni post počinje 28.11. i završva se 06.01., a u toku celog posta ne jede se meso, beli mrs i jaja. Možda deluje kao da imate ograničen izbor namirnica, ali zaista od onih koje možete da jedete mogu da se naprave preukusna i najrazličitija jela, samo je potrebno da budete malo kreativni. Ako volite paprikaš, ne morate da ga se odričete, samo izbacite meso i umesto njega dodajte leblebije. Posni paprikaš će vas oduševiti na prvi zalogaj, a kada se skuva povrće dodajte i leblebije i poslužite. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • 400 g leblebija 
  • 3 krompira 
  • 1 praziluk 
  • 2 šargarepe 
  • 3 čena belog luka 
  • 2 paprike 
  • 1 paradajz 
  • peršun

Priprema: 

Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan praziluk, šargarepu i beli luk. Posolite i kada omekša dodajte secakne paprike Nakon par minuta dodajte i sitno seckan krompir i sipajte 600 ml vruće vode. Poklopite i kuvajte 15 minuta. Dodajte leblebije koje ste prethodno skuvali ili kupite u konzervi, pa ih samo ocedite pre dodavanja. Kuvajte još 5 minuta. Pred kraj dodajte rendani paradajz i začinite po želji. Ostavite da se kuva još 5 minuta, a zatim pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE