Božićni post počinje 28.11. i završva se 06.01., a u toku celog posta ne jede se meso, beli mrs i jaja. Možda deluje kao da imate ograničen izbor namirnica, ali zaista od onih koje možete da jedete mogu da se naprave preukusna i najrazličitija jela, samo je potrebno da budete malo kreativni. Ako volite paprikaš, ne morate da ga se odričete, samo izbacite meso i umesto njega dodajte leblebije. Posni paprikaš će vas oduševiti na prvi zalogaj, a kada se skuva povrće dodajte i leblebije i poslužite. Uživajte!
- Sastojci:
- 400 g leblebija
- 3 krompira
- 1 praziluk
- 2 šargarepe
- 3 čena belog luka
- 2 paprike
- 1 paradajz
- peršun
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan praziluk, šargarepu i beli luk. Posolite i kada omekša dodajte secakne paprike Nakon par minuta dodajte i sitno seckan krompir i sipajte 600 ml vruće vode. Poklopite i kuvajte 15 minuta. Dodajte leblebije koje ste prethodno skuvali ili kupite u konzervi, pa ih samo ocedite pre dodavanja. Kuvajte još 5 minuta. Pred kraj dodajte rendani paradajz i začinite po želji. Ostavite da se kuva još 5 minuta, a zatim pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE