KAKO DA NAPRAVITE POSNE UŠTIPKE: Penasti i meki, a spremaju se od jeftinih sastojaka koje svi imamo u kuhinji

Ako volite prženo testo ovaj recept za uštipke je za vas.

Shutterstock

Ovi posniuštipci idealni su za doručak ili večeru, a jednako dobro se slažu sa slatkim kao i sa slanim prilozima. Napravite ih za vreme Božićnog posta i uživajte u sjajnom ukusu prženog testa.

  • Sastojci:
  • 400 g brašna
  • 2 kašike ulja za testo + za prženje
  • 20 g svežeg kvasca
  • 250 ml vode
  • so
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

Kvasac izmrvite i stavite u posudu. Dodajte mlaku vodu, šećer i izmešajte. Zatim dodajte polovinu brašna, so, ulje i izmešajte. Postepeno dodajte preostalo brašno i sve sjedinite viljuškom. Uzmite najlon kesu i unutrašnjost premažite uljem, sipajte testo u kesu, istisnute sav vazduh iz nje i dobro zavežite. Ostavite u frižideru da prenoći. Sutradan, testo izručiti u posudu i uzimati po malo smese, oblikovati uštipke željenog oblika i veličine. Pržite na vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane. Vaditi na ubrus i služiti toplo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE