POSNA PITA SA RIBOM OD GOTOVIH KORA: Pravićete je i posle posta, a idealna je kao posluženje za Svetog Nikolu

Za Svetog Nikolu poslužite posnu pitu sa ribom.

Shutterstock

Polako se približava i najveća srpska slava, Sveti Nikola,a kako je u toku Božićni post, i slavska trpeza mora da bude posna. Danas postoje razni recepti koji će ulepšati vašu trpezu, a predjela su ono što svi sa nestrpljenjem iščekuju. Pored predivnih salata,pite i proje su nešto što gosti najviše vole. Naš predlog za Svetog Nikolu je posna pita sa ribom od gotovih kora. Pravi se baš lako, a nestaje u trenutku. 

  • Sastojci:
  • 800 g ribe
  • 200 g pirinča
  • 500 g kora za pitu
  • peršun

Priprema:

Ribu očistite, pa skuvajte. Procedite je i sameljite u blenderu. Pirinač obarite, posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun i mlevenu ribu. Pleh premažite uljem, pa stavite 2 kore i premažite filom, poređajte još jednu koru, poprskajte uljem, premažite fil i tako redom dok ne utrošite sve. Poslednji red je kora koja se poprska uljem i vodom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko pola sata. Gotovu pitu poprskajte hladnom vodom i pokrijte da se ohladi. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE