POSNA MUSAKA SA KARFIOLOM: Toliko je sočna i ukusna da ćete zaboraviti na tradicionalnu

U toku je Božićni post i ako se pridržavate, naš predlog za ručak je posna musaka sa karfiolom.

Printscreen/YT/Frische Rezepte

Posna jela su jednako ukusna kao i mrsna, a danas postoji toliko različitih recepata, da se ne zna koji je bolji. Naš predlog je posna musaka sa karfiolom i pečurkama, a ako vam ovo nije dovoljno kao prilog možete da napravite i pečeni krompir. Sastojci za ovo jelo nisu preterano skupi, a zasitiće celu porodicu. 

  • Sastojci:
  • 1 karfiol
  • 2 crna luka
  • 300 g pečuraka 
  • 120 g biljnog sira
  •  250 g posne pavlake 
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 

Priprema:
Karfiol isecite na cvetove i kratko blanširajte u ključaloj vodi koju ste posolili. Procedite i sipajte u vatrostalnu posudu. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte seckane pečurke. Dodajte povrće u vatrostalnu posudu. Zatim pavlaku posolite, popiberite, pospite italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Promešajte i sipajte u posudu. Dobro promešajte, pa pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE