POSNE ŠPAGETE U SOSU OD HUMUSA I SPANAĆA: Savršena kombinacija sastojaka i za manje od pola sata

Ovo je najlepši recept za posne špagete.

Printscreen/YT/The Cooking Foodie

Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u celom svetu, a najpopularnije jelo su svakako špagete. Mogu da se prave sa najrazličitijim umacima, a mi vam predlažemo preukusan posni sos od humusa i spanaća koji je idealan za početak Uskršnjeg posta.Ovaj brzinski ručak će se sigurno dopasti celoj porodici, a kombinacija sastojaka je prosto savršena. Posne špagete su dobar izbor i kada vam dođu gosti. 

  • Sastojci:
  • 200 g humusa 
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 kašičica soli
  • 1 ljubičasti luk
  • 80 g sušenog paradajza
  • 80 g spanaća
  • 200 g posnih špageta 

Priprema:
U tiganju zagrejte malo ulja, a zatim propržite sitno seckan luk, pa kada omekša dodajte sušeni paradajz, a posle 2 minuta i oprani spanać. Ostavite na šporetu još minuta, a onda isključite. Obarite špagete u ključaloj vodi, pa ih procedite i dodajte u tiganj. Promešajte, a onda sipajte humus, 80 ml vode u kojoj se kuvala testenina, kao i limunov sok. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE