2 SANJINA RECEPTA ZA POSNE PITE SA ORASIMA I MAKOM: Hrskave kore prelivene medom i najlepši filovi

Jedna pita je sa makom, a jedna sa orasima. Izaberite omiljenu i obavezno isprobajte.

Sanja Mijatović

Kako je u toku Uskršnji post, naša čitateljka Sanja Mijatović je poslala 2 recepta za ukusne posne pite. Jedna je sa speltinim korama i orasima, a druga sa makom. Priprema je baš jednostavna, a ukus predivan. Ako želite da napravite slatke pite koje niko neće odbiti, a koje će vas zasladiti tokom posta onda obavezno isprobajte i ove recepte

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje speltinih kora
  • 300 g mlevenog maka
  • 300 g mevenih oraha
  • kokosovo ulje
  • 150 g eritrola
  • 1 l bademovog mleka
  • 5 kašika meda
  • voda 

Priprema:
U jednu posudu stavite mak i 100 g eritrola, a u drugu mlevene orahe i 50 g eritrola. U šerpu sipajte mleko (500 ml) i kada krene da ključa dodajte mak i kuvajte dok se smesa malo ne zgusne. Isto tako uradite sa orasima. Podelite kore na 2 jednaka dela. Prvu koru premažite otopljenim kokosovim uljem, pa preko stavite drugu koru i premažite filom od oraha. Ponavljajte dok ne utrošite sve. Isto uradite i sa drugom polovinom kora i filom od maka. Premažite pite kokosovim ulje i pecite na 180°C. Kad je skoro pečena, na ringlu stavite šerpu sa medom i vodom (sipajte da prelije med) i ostavite da proključa i posle toga još 5 minuta. Vruće pite prelijte vrelim medom. 

Recept poslala Sanja Mijatović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE