Krofnese jedu od davnina, a ovo slatko testo može da se puni raznim nadevima, da se dekoriše glazurom... Ako volite da jedete krofne, a pridržavate se posta, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Napravite najbolje posne krofne koje će vas oduševiti na prvi zalogaj, a šećer u testu zamenite džemom po ukusu. Uživajte!
- Sastojci:
- 200 ml tople vode
- 4 kašike ulja
- 150 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3-4 kašike džema
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U toplu vodu sipajte ulje i vanilin šećer, pa promešajte. Dodajte džem i sjedinite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo, a ako je potrebno dodajte još malo brašna. Umesite mekano testo, pa ga podelite na manje delove i svaki deo oblikujte u loptu. Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede. A ako želite možete da poređate i na pleh obložen pek papirom i da pečete u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa