POSNI PRŽENI TOLSTOLOBIK: Šaran još ukusniji nego u ribljem restoranu

Ako vam se jede riba, naš je predlog prženi tolstolobik.

Shutterstock

Tolstolobik je vrsta šarana koji spada u najpopularniju ribu u Srbiji. On se najčešće jede za vreme posta i slava, a kako je toku Petrovdanski post, mi vam predlažemo da napravite prženi tolstolobik. Super je za ručak uz krompir salatu ili grilovano povrće, a trebaće vam 15 minuta da ga napravite, a postoje i cake koje će vam otkriti da li je riba sveža. Kada kupujete tolstolobik obratite pažnju na spoljašnji izgled. Oči treba da budu bistre i sjajne, meso elastično, a koža ne treba da bude lepljiva. 

  • Sastojci:
  • 8 tolstolobika 
  • 4 kašike bršana 
  • 4 kašike prezli 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 limun 

Priprema: 

U posudi pomešajte brašno, prezle i beli luk u prahu. Kotlete ribe posolite i pobiberite, pa uvaljajte u dobijenu smesu. Pržite ih u zagrejanom ulju, pa poslužite sa limunom. 

Izvor: Stvar ukusa