Krompir salata se najčešće jede kada je post, a kako je u toku Petrovdanski post, mi vam donosimo recept za malo drugačiji prilog. Ako vam je dosadno da je stalno pravite na jedan te isti način, onda obavezno isprobajte ovaj recept. U krompir se pored ljubičastog dodaje i praziluk, a radič daje poseban šmek. Osim što je ukus fenomenalan, ovako pripremljena krompir salata i lepo izgleda, pa će ulepšati svaku trepezu i biće odličan prilog uz ribu.
- Sastojci:
- 4-5 krompira
- 1 ljubičasti luk
- 1/2 praziluka
- 1/2 radiča
- maslinovo ulje
- sirće
Priprema:
Obarite krompir u ljusci, pa kada se potpuno ohladi isecite ga po želji. Zatim iseckajte ljubičasti luk i radič, pa dodajte u krompir. Posolite, prelijte maslinovim uljem i sirćetom, pa dobro promešajte. Krompir salata je gotova.
Izvor: Stvar ukusa