POSNA ČOKOLADNA TORTA SA PLAZMOM: Meke kore sa džemom i orasima i 2 najlepša fila

Ovo je najbolji recept za posnu tortu sa čokoladom i plazmom koja je savršen predlog za Svetu Petku.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Približava se Sveta Petka i ako želite da oduševite goste, predlažemo vam da napravite preukusnu posnu tortu sa čokoladom i plazmom. Čokoladne torte svi vole, ali ova kombinacija sastojaka je očaravajuća i ne postoji osoba koja će odbiti parče. Nije komplikovana za pripremu, a mekane kore sa džemom i orasima, kao i 2 predivna čokoladna fila biće pun pogodak. Probajte i čokoladnu tortu koja uspeva i početnicima.

Sastojci:

  • 300 g šećera
  • 400 ml kisele vode
  • 5 kašika ulja
  • 5 kašika džema
  • 1 prašak pecivo
  • 400 g brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g mlevene plazme
  • Za fil: 
  • 1 l kisele vode
  • 150 g šećera
  • 80 g posnog pudinga od čokolade
  • 200 g posne čokolade
  • 250 g margarina
  • 1 kašika kakaoa
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g posne plazme
  • 100 g mlevenih oraha
  • 300 g posnog šlaga

Recept za posnu čokoladnu tortu sa plazmom: 

U posudi sjedinite brašno, šećer, džem, prašak za pecivo, kakao, mlevene orahe i plazmu. Sipajte kiselu vodu i ulje, lepo promešajte, pa podelite smesu na 2 jednaka dela. Sipajte smesu za čokoladnu tortu sa plazmom u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta, pa izvadite i na isti način ispecite i drugu koru. Kada se kore ohlade prepolovite ih na 2 jednaka dela, treba da dobijete 4 kore za čokoladnu tortu. U šerpu sipajte 400 ml kisele vode, a 100 ml pomešajte sa pudingom i šećerom. Kada se kisela voda zagreje, dodajte smesu sa pudingom i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte čokoladu i margarin (30 g) i mešajte dok se ne istope i dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite margarin i šećer (220 g) u prahu. Pomešajte ohlađeni fil i umućeni margarin, pa sjedinite mikserom. Umutite šlag sa 500 ml kisele vode i dodajte kakao, pa sjedinite mikserom. Premažit koru prvo čokoladnim filom, a zatim i filom od šlaga. Tako uradite dok ne utrošite sve, a poslednju, četvrtu koru premažite čokoladnim filom, pa posnu tortu ukrasite po želji. 

Pročitajte i ovo: Posna markiza

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Najsočnija čokoladna torta bez pečenja   TikTok/ smilingrecipes

Izvor: StvarUkusa