PEČENA SKUŠA U SLATKO-KISELOM SOSU: Za brzinski, a preukusan posni ručak (VIDEO)

Isprobajte recept za skušu u slatko-kiselom sosu jer će vam se dopasti već na prvi zalogaj, a sigurni smo da nikada niste kombinovali sastojke na ovaj način.

Printscreen/YT/ pocket secret

U toku je Božićni post, ali to ne znači da ste ograničeni sa izborom jela. Danas možete da napravite neka od najlepših jela i to sa posnim namirnicama, a današnji recept je dokaz za to. Predlažemo da napravite pečenu skušu u slatko-kiselom sosu. Ova kombinacija sastojaka daje ribi poseban šmek, a saznajte i kako da se rešite neprijatnog mirisa koji nastajte tokom prženja.

Sastojci:

  • 2 fileta skuše
  • 1 ,5 kašika šećera 
  • 3 kašike pirinčanog sirćeta 
  • 1,5 kašika soja sosa

Recept za pečenu skušu u slatko-kiselom sosu: 

U suvom tiganju koji ste zagrejali ispecite filete skuše. Ribu povremeno okrećite i pritisnite ivice, kako bi se ispekla sa svih strana. Pazite da u tiganju nema previše masnoće koju je riba pustila, ako ima očistite ubrusom. Zatim pospite šećerom, pa sipajte pirinčano sirće i sojin sos. Zatim krčkajte skušu u sosu dok ne upije, pa poslužite. 

Pročitajte i ovo: Ovako se sprema najbolja riba za slavu Sveti Nikola

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept (drugi deo)  Kurir televizija

(StvarUkusa/S.B.)